Nyheder

Nyheder

Flere penge skal sikre flere vagter til Det Jødiske Samfund

Kilde: Sikkerhedsbranchen og ekstrabladet.dk

ACN Sikring den 22.11.23

Efter at Hamas’ terrorangreb på Israel og Israels modsvar har udløst en voldsom debat, slår de penge, staten hver år giver til Det Jødiske Samfund som støtte til sikkerhed, ikke længere til. Derfor bliver støtten nu efter al sandsynlighed hævet.

Folketinget hastebehandler muligheden for at sende flere penge til Det Jødiske Samfund.

”Der anmodes med nærværende aktstykke om hjemmel til i 2023 at tilføre yderligere 1,2 millioner kroner i tilskud til Det Jødiske Samfund med henblik på, at Det Jødiske Samfund snarest muligt kan ansætte yderligere vagter med videre med henblik på at styrke sikkerheden ved en række jødiske institutioner”, står der ifølge Ekstra Bladet i aktstykket.

Citat: justitsminister Peter Hummelgaard (S): ‘Jeg vil som justitsminister opfordre alle danske jøder til at anmelde det til politiet, hvis de oplever trusler eller chikane. Politiet ser på det med stor alvor, og jeg forventer, at politiet griber ind, hvis politiet måtte blive bekendt med lovovertrædelser.’ 

(ekstrabladet.dk, 13. november 2023).

Billede fra Sikkerhedsbranchens nyhedsbrev

Flere brande i batterier til elcykler

Kilde: Sikkerhedsbranchen og TV2fyn.dk

ACN Sikring den 22.11.23

Brandalarm kan redde liv

Sikkerhedsstyrelsen oplyser, at der de senest år er sket en stigning i antallet af brande i litiumionbatterier, som bliver brugt til elcykler, elscootere og elløbehjul. ”Det er fortsat relativt små tal, men vi mærker tendensen i vores udrykninger”, lyder det fra Rasmus Storgaard Petersen, der er beredskabsdirektør i Beredskab Øst.

Ifølge Sikkerhedsstyrelsen blev der registret 30 brande i 2021, mens der i første halvår af 2023 er blevet registreret 58 brande (tv2fyn.dk, 10. november 2023).

Anmeldte butikstyverier fortsat på højt niveau

Kilde: Danmarks Statistik

Kriminalitet (kvt.) 3. kvt. 2023

I tredje kvartal 2023 blev der anmeldt 6.161 butikstyverier, når der er korrigeret for sæsonudsving. Dette svarer til en stigning på under 1 pct. i forhold til andet kvartal 2023. Den stigende tendens i antallet af anmeldte butikstyverier aftager dermed i årets tredje kvartal, hvor antallet er på samme niveau som i årets andet kvartal, når der er korrigeret for sæsonudsving. Sammenlignet med fjerde kvartal 2021 er antallet af anmeldte butikstyverier steget med 65 pct., når der er korrigeret for sæsonudsving. Den stigende tendens skyldes særligt flere anmeldelser i kategorien butikstyveri købmand/supermarked/mejeri, som i årets tredje kvartal udgjorde 71 pct. af alle butikstyverier.

Billede fra Sikkerhedsbranchens nyhedsbrev

Milliontab fra firmabiler og byggepladser

Kilde: Sikkerhedsbranchen & TV2 Østjylland

Milliontab fra firmabiler og byggepladser

Indehaveren af Risskov El, VVS og Ventilation, Morten Kjær, har fået nok af ubudne gæster, der stjæler fra både firmabiler og byggepladser.

Det seneste år har virksomheden haft 18 indbrud – otte gange i firmabiler og ti gange på byggepladser. ”Vi har haft indbrud for omkring en million kroner i rene materialer, vi har fået stjålet.

Derudover er der tabt økonomi i, at pladsen er gået i stå, tabte mandskabstimer og så videre. Så den reelle omkostning har været meget større end den million”, siger han. Derfor har indehaveren nu forsøgt sig med GPS’er, bluetooth-sendere og en mand på kontoret, der fast arbejder med at forebygge indbrud. Virksomheden oplever også, at tyvene især er begyndt at gå efter færdigbyggede boliger, hvor de piller køkkener ned, klipper rør og fjerne gulvvarmestyring (tv2østjylland.dk, 9. oktober 2023).

ACN Sikring - Teknisk support - Vi hjælper dig!

Vi er ACN Sikring

ACN Sikring er et danskejet sikringsselskab, ejet af Niels Larsen, Mogens Jensen og Leo Hundal, som i over 25 år har leveret en bred vifte af sikringsløsninger til private hjem og danske virksomheder.

Med hovedkontor i Nordjylland og underafdelinger i Hobro, Silkeborg og Aabenraa samt servicecentre fordelt i Jylland, på Fyn og på Sjælland, er vi altid tæt på vore kunder.

Vores eneste arbejdsområde er sikring, og vi er derfor altid på forkant med udviklingen inden for tyverisikring, herunder f.eks. alarmer, videoovervågning, adgangskontrol og låsesystemer.

Teknisk support

Som kunde hos ACN Sikring har du adgang til døgnbemandet teknisk support. Vi er klar til at hjælpe dig, hvis der skulle opstå tekniske problemer på dit anlæg.

Hvad siger kunderne

Vi leverer tryghed til både private hjem og virksomheder overalt i Danmark, og har gjort det i over 25 år.

Hør Sune Pihl fra Opmatic i Thy, fortælle om vores samarbejde:

Sune Pihl fra Opmatic fortæller om samarbejdet med ACN Sikring